Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z hlediska matematika je příčina špatného stavu justice zřejmá. Soudci nedodržují Ústavu a Listinu práv (tak jako v případu Nečas). Důkaz: Rozhodne soudce I. stupně. Některý účastník sporu podá odvolání proti rozhodnutí soudce takto: „Beru na vědomí rozhodnutí soudce, s rozhodnutím nesouhlasím a trvám na tom, aby spor rozhodl soudce vyššího soudu.“ Protože každý občan může činit to, co mu zákon nezakazuje, je povinností nadřízeného soudu spor rozhodnout (ponechat nebo změnit rozhodnutí soudce I. stupně). Kdyby soudci II. stupně povinně rozhodovali, spory by nemohly trvat desetiletí, a soudci I. stupně by přestali vynášet rozhodnutí v rozporu se zdravým rozumem.

Bohužel současný stav vyhovuje všem „občanům s právnickým vzděláním“ a Listina práv je cárem papíru. Pouze poslanci mohou tuto situaci změnit tím, že soudcům připomenou znění zákona.

2 1
možnosti
JR

J62a25n 27R45i22c61h33t58e42r

12. 2. 2014 12:59

Jestli jsem to správně pochopil, tak právě autor je "občan s právnickým vzděláním";-D

0 0
možnosti
JR

J96a81n 23R34i46c74h36t90e77r

12. 2. 2014 10:12

ad Vaše poznámka o presumpci ne/viny - jistě si dobře uvědomujete, že v tomto bodě nejsilnější postavení mají média. Stačí se podívat do jakékoli diskuze na internetu - Rath je zloděj a basta. A takových je samozřejmě spousta, ze správního práva bych uvedl např. žádost ukrajinské pornoherečky o azyl - stačilo několik článků a byla z ní chudák máma, jíž se spousta lidí zastávala. Shodou okolností tuhle kauzu znám velmi dobře takže vím, že to až tak chudák máma nebyla.

A to zcela pomíjím skutečnost, že kdyby rovnou požádala o dlouhodobý pobyt, byl by jí udělen (proč taky ne?), jak se to ostatně nakonec i stalo. Proč jí to její advokátka neporadila dřív netuším, nejsem advokát.

Mimochodem, neodpustím si malou jízlivost - jako místopředseda OKS, co si myslíte? Je p. Rath loupežník?;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 953x
Mám rád život a lidi. Nevážím si pouze těch,kteří se snaží být za každou cenu nej...ale nemají na to. Rodina a zdraví, rodná země, čest, svoboda a demokracie -klasické hodnoty, dnes znějící jako fráze,ale to mi nebrání,abych je uvedl. Jako myslivec mám rád přírodu, jako místopředseda Občanské konzervativní strany chci "kecat do politiky" i když to dnes není in.

Seznam rubrik