Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Na amnestii mi vadí ta obecná nespravedlnost... Dva lidé spáchají stejný trestný čin. Jeden 31.12. a druhý 2.1.. Zatímco ten první je omilostněn, druhý jde na rok do věznice. Pokud máme být nazýváni právním státem, tak tohle do něj nějak nezapadá. Ano, je to i o štěstí, ale!... A současně mi na této amnestii vadí, že byla učiněna na konci volebního období, dostane na svobodu korupčníky a podvodníky třeba HSystému, což není žádný zanedbatelný delikt. Trochu mi to přijde jako "malá" službička dosluhujícího presidenta. Už mu nikdo nic nevyčte, končí.... a malá domů pro kamarádíčky svých několikaletých podporovatelů, to je už jen třešnička na dortu.

Nicméně, je to jeho právo a my ho za to můžeme jen chválit nebo kritizovat.

3 0
možnosti
KV

Amnestie tu nebyla už hrozně dlouho a je dobře, že byla Klausem vyhlášena. Drtivá většina takzvaně omilostněných má na triku bagatelní trestné činy, které nejsou pro společnost hrozbou. Amnestie je akt milosrdenství a prostě do společnosti občas patří. Umění odpouštět je pro společnost nesmírně důležité a na mnohé z amnestovaných to bude mít pozitivní budoucí dopad. Pohlavek byl uštědřen a věřím, že se mnoho lidí z toho poučí.

0 4
možnosti
PN

Tento křesťanský pohled s Vámi sdílím, ale jen pokud jde o kradení čokolády dětmi v obchodech... Ale omilostnit, v tomto případě spíše omylostnit, vedení HSystému nebo jiné podvodníky, tomu neříkám bagatelní trestný čin. Ale je to asi jen úhel pohledu, co je pro koho důležité.

3 1
možnosti
PV

Takže si to zopakujme: návrat k tradičním hodnotám je pustit lumpy na svobodu? Nevím, o kterých tradičních hodnotách hovoříte. Nemáte asi na mysli amnestii jako poslední instanci při nespravedlivém rozsudku, sociálních příčinách propuštění vězně (např. mladou maminku, které se čerstvě narodilo dítě..) nebo při odstranění nějaké zvůle úředníků. To asi má amnestie svoje opodstatnění a tak byla nejspíš zamýšlena. ale propustit plošně houfy zločinců je nezodpovědnost a Pantátatunel přesně tohle celá léta vyčítal svému předchůdci.

4 1
možnosti
RK

Nový prezident si amnestii při nástupu do úřadu bude těžko moct dovolit, protože už ji za něj vyhlásil Klaus.

3 0
možnosti
VS

Tak at ji vyhlasi az bude koncit jako V. Klaus.

0 1
možnosti
BP

Souhlasím s tím,že by měl mít každý právo ,vyjádřit svůj názor. Váš názor beru na vědomí . Můj názor je ten,že Váš názor je velmi akademický a zcela pomíjí širší souvislosti konkrétní amnestie , ke které se vlastně vyjadřujete.

Klausova amnestie je nezodpovědná,nepochopitelná, a s ohledem na to co hlásal, velmi pokrytecká ...

4 4
možnosti
PV

Měl jsem o Klausovi větší mínění.

3 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 953x
Mám rád život a lidi. Nevážím si pouze těch,kteří se snaží být za každou cenu nej...ale nemají na to. Rodina a zdraví, rodná země, čest, svoboda a demokracie -klasické hodnoty, dnes znějící jako fráze,ale to mi nebrání,abych je uvedl. Jako myslivec mám rád přírodu, jako místopředseda Občanské konzervativní strany chci "kecat do politiky" i když to dnes není in.

Seznam rubrik